Aluminium Ballenkar voor voetbal

Onze ballenkar is een uitkomst voor elke voetbalvereniging. Met behulp van onze ballenkar nemen voetballers en trainers eenvoudig en comfortabel de ballen mee naar het veld. De ballenkar is gemaakt van duurzaam aluminium waardoor uw club er jarenlang plezier van heeft. Het unieke aan onze ballenkar is de prijs: onze kar voor 16 ballen inclusief wielstel bestelt u al voor slechts €201,66 (excl. BTW). Gegarandeerd de goedkoopste van Nederland! Wij leveren ballenkarren geschikt voor 20 ballen, 16 ballen en 10 ballen (nu ook voor balmaat 3 en 4). Ook bieden wij een handige uitkar, geschikt voor 8 ballen, tas voor tenues, EHBO-koffer, pionnen hoedjes etc. Op onze ballenkar rust het ‘Modelrecht Benelux’ en het ‘OHIM modelrecht’ (binnen heel Europa).

ballenkar 10 ballen
Voor 10 ballen
 • Lengte: 27,6 cm
 • Breedte: 52,3 cm
 • Hoogte: 119 cm
 • Gewicht: 4,5 kg
 • Prijs: €144,00*
ballenkar 16 ballen
Voor 16 ballen
 • Lengte: 52,3 cm
 • Breedte: 52,3 cm
 • Hoogte: 97 cm
 • Gewicht: 6,0 kg
 • Prijs: €190,50*
ballenkar 20 ballen
Voor 20 ballen
 • Lengte: 52,3 cm
 • Breedte: 52,3 cm
 • Hoogte: 119 cm
 • Gewicht: 6,6 kg
 • Prijs: €199,50*

* Prijs is exclusief wielstel.

Nieuw in ons assortiment: ballenkarren voor maat 3 en 4. Klik hier voor meer info.

Afneembaar of vast wielstel?

U kunt kiezen uit twee typen ballenkarren: Een kar met een afneembaar wielstel of een kar met een vast wielstel. Vele clubs genieten al van ons handige systeem met een afneembaar wielstel. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat er niet evenveel wielstellen als ballenkarren aangeschaft hoeven te worden. Alle ballenkarren worden doorgaans niet op hetzelfde moment gebruikt waardoor de wielstellen “gedeeld” kunnen worden. Bovendien zijn karren met een afneembaar wielstel stapelbaar, wat kan resulteren in een flinke ruimtebesparing in het ballenhok. In aanvulling op de ballenkar met afneembaar wielstel bieden wij nu ook de ballenkar met een vast wielstel. Het enige verschil is dat het wielstel vast gemonteerd is aan de kar. Het vaste wielstel is onderdeel van het bouwpakket en monteert u zelf. Zowel het afneembare als vaste wielstel past op elke ballenkar. Indien gewenst kunt u dus eenvoudig wisselen van een afneembaar wielstel naar vast wielstel en andersom.

Ballenkar met een los wielstel.
Als u kiest voor afneembare wielstellen heeft u minder wielstellen dan karren nodig. Prijs per afneembaar wielstel: €53,50.

ballenkar-vast-wielstel

Ballenkar met een vast wielstel.
Het wielstel is vast gemonteerd aan de kar. Deze is eenvoudig weer te demonteren. Prijs per vast wielstel: €60,50.

Wat is het voordeel van onze ballenkar?

Betaalbaar! Onze ballenkar inclusief wielstel is er al vanaf €164,- (o.b.v. 10 ballen, afneembaar wielstel, excl. BTW)

Als u kiest voor afneembare wielstellen heeft u minder wielstellen dan karren nodig = kostenbesparend.

Comfortabel: Spelers en trainers nemen de ballen eenvoudig mee naar het veld.

Het einde van een rommelig ballenhok. Met onze (stapelbare) ballenkarren bergt u alles netjes op.

De ballen kunnen razendsnel worden opgepompt. Alle ventielen draai je eenvoudig de juiste kant op.

De ballen worden niet over de grond meegesleept wat zorgt voor een langere levensduur van de ballen.

De ballenkar is eenvoudig te (de)monteren en dus makkelijk op te halen of te versturen.

Onze ballenkar is veel lichter dan alternatieve (stalen) karren van andere aanbieders.

De ballenkar is voorzien van een handig handvat en slotplaatje zodat u hem kunt afsluiten.

Honderded clubs door heel Nederland, België en Duitsland gingen u al voor. Bekijk onze referenties.

Kiest u voor de kar met afneembaar wielstel?

In dat geval hoeft u niet evenveel wielstellen als ballenkarren te bestellen omdat doorgaans niet alle ballenkarren tegelijk gebruikt worden. Dit levert u een flinke kostenbeparing op. Een ander voordeel van het afneembare wielstel is dat de karren eenvoudig gestapeld kunnen worden.

De ballenkar afsluiten

De ballenkarren hebben aan de bovenkant een borgplaatje waarmee de kar kan worden afgesloten zodat de ballen er niet uit kunnen. Hier zit een gaatje in waar eventueel een hangslot door kan. Dit hangslot wordt niet meegeleverd.

Wij krijgen regelmatig de vraag of onze ballenkar afsluitbaar is zodat de ballen beschermd zijn tegen diefstal. Zoals hierboven uitgelegd zijn onze karren voorzien van een handig slot. Maar houd er rekening mee dat dit niet betekent dat u de kar overal zo maar kunt laten staan. Geen enkele kar is namelijk volledig beschermd tegen diefstal. Door de ballen leeg te laten lopen of door een boutje los te draaien lukt het uiteindelijk toch wel om de ballen ongevraagd te bemachtigen.

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een ontwerp dat resulteert in een lichte, goedkope en handige ballenkar die toch zeer solide is. De focus van de ballenkar ligt dus allereerst op het gebruikersgemak!

ballenkar afsluiten

Nog meer veiligheid?

Sinds kort bieden wij een vernieuwde ballenkar. Deze kar heeft 4 extra aluminium balkjes, waardoor het onmogelijk is om de ballen op een rechtmatige manier uit de kar te halen. In ons reguliere model ballenkar blijven de ballen bij normaal gebruik prima zitten. Echter, wanneer je écht aan de ballen gaat trekken, zal het wel lukken om een bal tussen de buizen door te halen. Dankzij de 4 extra balkjes is dit op een normale manier niet meer mogelijk. Deze aluminium balkjes zijn verkrijgbaar voor de ballenkarren voor 16 ballen en 20 ballen.

Let op: Onze ballenkar is nog steeds geen gevangenis voor de ballen. Geen enkele kar is namelijk volledig beschermd tegen diefstal. Door de ballen leeg te laten lopen, of door een boutje los te draaien, lukt het uiteindelijk toch wel om de ballen ongevraagd te bemachtigen. De extra buizen zijn dus puur bedoeld voor mensen die vinden dat de ballen te gemakkelijk tussen de buizen door gaan.

extra-veilige-ballenkar

Balmaat 3 en 4

Ook aan onze jongste spelers hebben wij gedacht. Sinds kort hebben wij ons assortiment uitgebreid met ballenkarren voor balmaat 3 en 4. Deze ballenkarren zijn gebaseerd op onze ballenkar voor 10 ballen. Waar deze laatstgenoemde beschikt over zes buizen, worden er bij de ballenkarren voor balmaat 3 en 4 acht buizen gemonteerd. De breedte van deze ballenkar is hetzelfde als de breedte van onze reguliere ballenkarren, zodat zowel de afneembare als de vaste wielstellen eveneens voor deze ballenkarren gebruikt kunnen worden. De diameter van de gaten in de ballenkarren voor balmaat 3 en 4 zijn respectievelijk 206 millimeter en 214 millimeter. Meet voor u gaat aanvragen eerst even de diameter van uw ballen op, zodat u zeker weet welke ballenkar geschikt is voor u. Hieronder de specificaties van de karren voor balmaat 3 en 4.

Ter info: wij hebben ook nog ballenkarren voor 10 ballen met een ‘gatdiameter’ van 195 millimeter beschikbaar. Deze worden aangeboden in onze outlet.

Balmaat 3 (10 ballen)

 • Lengte: 26,4 cm
 • Breedte: 52,3 cm
 • Hoogte: 107 cm
 • Gatdiameter: 206 mm
 • Gewicht: 5 kg
 • Prijs: € 170,00

Balmaat 4 (10 ballen)

 • Lengte: 27,2 cm
 • Breedte: 52,3 cm
 • Hoogte: 112 cm
 • Gatdiameter: 214 mm
 • Gewicht: 5,2 kg
 • Prijs: € 177,00

Interesse? Bekijk onze modellen Een ballenkar of onderdelen nodig? Bekijk onze producten